20. 10. 2010.

Zidar Betonsky - Diskografija

Zidar Betonsky je splitski eksperimantalno-progresivno-elektronski sastav koji je nažalost bivši. Atmosfera pesama je pomalo mračna, trans, psihodelična... Evo sva tri njihova dugosviraju}a materijala na slobodnom skidanju - Demo 95, Demo 97 i Crni album

Zidar Betonsky bavi se produkcijom progresivne elektronske glazbe koju upotpunjuje i nizom klasičnih instrumenata. Nakon niza promotivnih koncerata u Splitsko-dalmatinskoj županiji, ZBT gostuje i u Sloveniji zahvaljujući suradnji s Društvom prijatelja zmernega napretka iz Kopra.
Slijedi potom medijski zapažen eco-performance Ribar, premijerno izveden u suradnji s Fractal Falus Teatrom (FFT) 07.06.96. u Splitu, u okviru obilježavanja Dana planeta Zemlja. Nakon toga, zahvaljujući potpori matične županije, Zidar Betonsky realizira svoj prvi CD pod nazivom ZBT.

Zapažen nastup ZBT je ostvario i na promociji knjige Usnuli čuvari grada Zagreba Željka Zorice Šiša, kojom prilikom ZBT izvodi autorsku glazbu za performance Sunčevo mladunče. Promocija je proglašena najuspješnijom promocijom knjige u 1996. godini. (HRT, Vijenac...). Na Splitskom krnjevalu 1997. godine ZBT scenski i glazbeno osmišljava i izvodi proces egzekucije Krnje. U proljeće iste godine ZBT sudjeluje - ravnopravno sa drugim mladim entuzijastima filma, stripa, glazbe, mode, videa - na festivalu mladih nezavisnih stvaralaca Break 21 u Ljubljani. Slijedi potom poziv na Festival elektronskih medija u Skopje, gdje ZBT izvodi niz novijih vlastitih materijala. I naredne, 1998. godine ZBT sudjeluje u glazbenom osmišljavanju i realizaciji splitskog karnevala, da bi na temelju suradnje sa sličnim neprofitnim francuskim udrugama slijedila jednomjesečna turneja po Francuskoj.

Česta suradnje sa FFT-om rezultira izradom glazbe za koprodukcijski projekt Olovni vojnici SMG-a iz Ljubljane i HNK iz Splita, koji je premijerno izveden na Eurokazu '98.

ZBT trenutno priprema svoj drugi nosač zvuka i nastavlja suradnju s koncepcijski i interesno bliskim udrugama, pa je u skladu s time od polovice srpnja 1995. jednim od ravnopravnih članova Kulturno-umjetničke udruge Uzgon, koja uz Zidar Betonsky okuplja još Fractal Falus Teatar, Resign i Behemot...


Edi – vocal, samples, programming
Pelis – bas, samples, programming
Ruzina – gitara, samples, programming
Zdeslav – gitara, samples, programming
Coka – didgeridoo, samples, programming

DOWNLOAD: Zidar Betonsky - Diskografija

Нема коментара:

Постави коментар