23. 10. 2010.

Birtija - Pesme za gospodu

Birtija je oi! street rock bend sa hardcore, street punk, reggea i ska uplivima, nastao u aprilu 2006. godine, a ovo je njihov ovogodišnji album

Snimila je prvi album pod nazivom PRVA TURA (Deo zivota, Gajba ’ladnog, Bez kaucije, Prazna flasa, Pijana – Paint It Black by Rolling Stones, Cvece, Odjebi od mene, Jetra, Ej, Zivot je kurva i Kako si lepa – My Girl by Madness), kod Bareta u Zemunu. Album je izasao krajem 2006. za Bad Man Records. Za pesme Ej i Kako si lepa uradjeni su izuzetno jeftini spotovi, od kojih je ovaj drugi snimljen u legendarnoj Arkadi (R.I.P.) na Dorcolu, objavljen kao promotivni multimedijalni singl KAKO SI LEPA (Kako si lepa mp3, Kako si lepa TV verzija, Kako si lepa produzena verzija), takodje za Bad Man Records pocetkom 2007. godine u ogranicenom tirazu od 100 primeraka.
U aprilu 2007. godine Mica istupa iz benda zbog obaveza sa Sunshine-om, i njegovo mesto preuzima Marko (B.O.L., ex-SUMANUTI & gomila punk i metal bendova). U ovoj postavi odsvirano je nekoliko koncerata u Beogradu (Danguba, Kuglash) sa bendovima: POGON BGD, POTRES, RADNICKI KOMBINAT, SAHT i jedan u Pancevu, uz ucestvovanje i punk poete Zivana Pujica.

Ova postava je snimila drugi album SOLOTRINKER (Solotrinker, Julija – B.O.L., Nije mi zao, Mrtav ili ziv, Ponedeljak, Pozdravi mamu, Ljubavna, Ljudi su govna, Tvoja sranja, Pola kile rakije, Dok cekas sabah sa sejtanom – Zabranjeno pusenje, Drinkin’ – Jammin’ by Bob Marley), ponovo kod Bareta.
Solotrinker je ugledao svetlost dana pocetkom 2008, po obicaju u izdanju Bad Man Rekordsa.
Ubrzo po snimanju Solotrinkera, u novembru 2007 Bambulovic odlucuje da smanji basiranje samo na ono u Miki Pirsu, te njegovo mesto prvo na kratko preuzima Maric (DIREKTORI, SAHT, ANTIFRIZZ), ali zbog obaveza ubrzo odustaje, da bi se konacno Pegan (DEAD RISE, ex-CREWCORE, NOUMPLEX, COKULE, PELAGIJSKA ARGOSIJA) prihvatio tog posla. Trenutna postava je Shone (bubnjevi), Marko (gitara), Pegan (bas) i Vajagic (vokal).

Ova postava je u maju 2008. godine, u studiju Draft na Novom Beogradu snimila EP sa dve pesme: Ploce i Judge Dread. Dve godinje kasnije evo nam i Pesme za gospodu.

MySpace

DOWNLOAD: Birtija - Pesme za gospodu

Нема коментара:

Постави коментар