7. 10. 2010.

Nežni Dalibor – Sredstva i veštine

Nežni Dalibor je kao srednjoškolski bend osnovan 1995. godine u Vranju

Prvu postavu činili su: Ivica, Bane, Ljuba, Peđa i Milica. Krajem 1998. Ivica, Bane i Ljuba odlaze na studije u Beograd, a bend sledeće godine ponovo počinje sa radom. Krajem 2000. grupi se priključuje gitarista Miomir. Posle nekoliko promena imena i više nastupa u Beogradu i Vranju, bend 2003. godine pravi pauzu u radu. Miomir 2005. odlazi u London, a Nežni Dalibor iste godine počinje svoj novi život kao tročlani bend

Dve godine kasnije diskografski debituju na kompilaciji "Jutro će promeniti sve?" (PGP RTS) sa hit-singlom "Značajan događaj". Bend od tog trenutka mnogo više nastupa, a u aprilu 2007. godine zajedno sa grupom The Mothership Orchestra, u okviru serijala koncerata "Scena Uživo!", održali su rasprodat koncert u malom klubu Doma omladine u Beogradu, što je do tada bilo nezamislivo kada su u pitanju neafirmisani bendovi bez izdanja.
Gotovo 400 ljudi se moglo uveriti da pop muzika na srpskom jeziku i dalje ima smisla, ali i da su na pomolu tektonske promene na domaćoj muzičkoj sceni.
Grupi se u međuvremenu pridružuje gitarista i tonac Dragan Novković, koji postaje značajno pojačanje Dalibora kad su koncerti u pitanju. Bend snima tri pesme u studiju Više elektrotehničke škole u Beogradu, koje objavljuju na kompilaciji "Zdravo, zdravo, zdravo" (Kultur Akt, 2008).

Album "Sredstva i veštine" snimljen je u studiju producentske kuće Digimedia u periodu od marta do jula 2008. godine i sadrži 14 numera. Producent izdanja je Boris Mladenović (Jarboli, Sila, Veliki Prezir, Dvojac bez kormilara).

MySpace

DOWNLOAD: Nežni Dalibor – Sredstva i veštine

Нема коментара:

Постави коментар