6. 10. 2010.

Anal Mandica - Mjau mjau

Nakon nekoliko sezona diskografske apstinencije ovaj urnebesni sastav je objavio novi materijal "Mjau mjau", koji je već u startu pobrao sve same velike epitete tipa "Najbolji hrvatski album decenije"...

Band Anal Mandica nastao je 2004. godine u slavonskoj varošici Đakovo. Prvi album je sniman primitivnom metodom, s jednim mikrofonom, dok su bubnjevi programirani pomoću kompjuterskog programa. Na njemu su se nalazile 34 pesme. Uglavnom su to bile «parodije» na poznate hitove s domaće i strane (uglavnom rock i metal) scene, obrađene na jedinstven način, te doterane prilično bezobraznim tekstovima. Takav pristup izazvao je s jedne strane zgražavanje, a s druge gomilu pozitivnih komentara i pohvala.
Kako je broj novih pesama i zainteresovanost publike za takvu vrstu muzike naglo rastao, u leto 2005. godine članovi započinju sa snimanjem novog demoa. Ovog puta, pristup je bio mnogo ozbiljniji. Najbitnija razlika bila je u tome što su sve pesme autorske. Momci iz benda su se ovoga puta okomili na uniformisane omladinske subkulture kao što su hipici, metalci, rokeri, punkeri, te na njihove stavove o muzici, a i o životu uopšte. Naravno, vokabular je, iako znatno manje, još uvek vulgaran, ali ako ćemo iskreno, ne razlikuje se previše od svakodnevnog rečnika prosečnog teenagera. Nažalost, produkcija nije znatno poboljšana. Drugi album je bio pravi boom na underground sceni. Neke pesme poput "Ville Vallo" i "Sayana" postali su pravi hitovi u određenim krugovima.
Naporan rad, svirke po lokalnim ugostiteljskim objektima i stalni izlivi ideja rezultirali su snimanjem trećeg demo albuma početkom 2006. godine. Za razliku od prva dva, treći album je produkcijski doteraniji, a na njemu se nalazi 12 pesama koje su potencijalni kandidati da postanu veliki hitovi jednoga dana. Bend je tada snimio i Novi EP koji je sadržao remasterizovane snimke starijih pesama i ponešto novih radova.

MySpace

DOWNLOAD: Anal Mandica - Mjau mjau

Нема коментара:

Постави коментар