16. 7. 2010.

Revolveri - 24 sata dnevno Rock 'n' roll


Vlada Jakšić Musa: Revolver ponovo puca

Nakon podosta godina čuveni Revolver Vlada Jakšić - Musa konačno se ponovo raspucao po ovim našim prostorima... Tačnije, ovog leta snima, u živopisnoj etno kafani Skačak (10 km od Aleksandrovca prema Mitrovom Polju) svoj diplomski rad

Musa je, naime, ponosni student završne godine čuvene Filmske akademije u Brajtonu, odsek režija. Glavna muška uloga, u ovom 20-to minutnom igranom ostvarenju pripala je glumcu Kruševačkog pozorišta i frontmenu blues rock grupe The Usseles (uskoro i njihov besplatni EP možete skinuti sa našeg bloga) Nikoli Pantoviću.

Kad već pominjemo Musu ne možemo a da se ne setimo i njegovog legendarnog benda Revolveri.
Sastav su u Aleksandrovcu 1991. godine osnovali pevač Musa i gitarista Žarko Sebić - Aleksandrovski, orijentišući se na klasični rock. Pobedili su na Gitarijadi u Zaječaru 1991. godine. Postaju opštepopularni kada su objavili singl sa pesmama "24 sata" i "Nema povlačenja". Na debi ploči (pre toga objavili i samizdat kasetu) "24 sata dnevno Rock 'n' roll" objavljenoj 1993. godine gostovali su Gile i Čavke iz Električnog orgazma, a sa njima su na koncertima kao standardni članovi nastupali basista Zoran Radomirović Švaba, gitarista Branislav Petrović Banana i bubnjar Čeda Macura.
Po objavljivanju ploče, grupa je prestala sa radom, Musa se vratio u Aleksandrovac, a potom odselio u Nemačku. Polovinom 1997. godine obnavlja rad grupe kao Ex Revolveri i objavljuje ploču "Brain Storm". Nakon toga ženi se i odlazi u Brajton.

DOWNLOAD

3 коментара: