2. 7. 2010.

The Daltones - Roco punk (1996)

Zvanični album "Roco Punk", snimljen je u studiju ADC u Kruševcu 1995. u septembru, a objavljen 1996. godine za izdavačku kuću TIOLI iz Beograda

Godine 1993. u Kruševcu, Nikola Bojić – bubanj, Vladimir Radovanović – gitara, Slaviša Bobić – bas i Bojan Manojlović glas i gitara osnovali su sastav THE DALTONES. Po uzoru na pank rok bendove kasnih sedamdesetih: The Ramones, Sex Pistols pravili su svoje autorske pesme. Pre zvaničnog izdanja albuma "Roco Punk", imali su mnogobrojne koncerte po Kruševcu, Aleksandrovcu, Brusu, Beogradu, a prvi koncert su održali oktobra 1993. godine u prištinskoj hali sportova "Boro i Ramiz", na brucošijadi, kao predgrupa zvezdama večeri. U grupu, krajem iste godine, zatim dolazi Aleksandar Živić kao pevač, a Bojan ostaje za gitarom i dobija funkciju pratećeg vokala. Među značajnim koncertima u Kruševcu treba izdvojiti "Župin rock maraton" na stadionu FK Napredka, i dva velika koncerta u Hali Sportova, sa poznatim srpskim grupama. Iz grupe kasnije izlazi Slaviša Bobić, a kratko ga na bas gitari menja Ivica Anđelković.

Zvanični album "Roco Punk", snimljen je u studiju ADC u Kruševcu 1995. u septembru, a objavljen 1996. godine za izdavačku kuću TIOLI iz Beograda. Produkciju je radio Vlada Milutinović. Tada grupa definiše svoj konačni sastav. Vlada – gitara, Nikola - bubanj, Aleksandar - glas i Bojan – bas gitara.

Izdvaju se uspešne svirke u beogradskom KST-u sredinom i krajem 1996. godine. Prvi put kao gosti grupe Goblini, na promociji njihovog tad izlazećeg albuma "U Magnovenju". Sledeći nastup u KST-u, održan je iste godine zajedno sa grupama Atheist Rap, Džukele, Six Pack, KBO, Direktori i mnogim drugim, što je zabeleženo na izdanju Hi-Fi Centra, "Punk obrade", na MC-u. Kasnije sledi još jedna uspešna svirka u KST-u pod nazivom "Svi protiv svih", gde ih ponovo ima na zvaničnom izdanju Hi-Fi Centra.
Sa spremnim materijalom za sledeći album punili su koncertne prostore u Kruševcu, Beogradu.... ali nažalost album nikada nije izdat.

Blog

DOWNLOAD

Нема коментара:

Постави коментар