5. 4. 2011.

Ricocheat - Jedino (ep, 1998)

Bend RICOCHEAT osnovan je početkom 1996.godine u Kruševcu

Prvu postavu sačinjavali su Miloš Mitrović Bilder (Fucktor 02) - vokal, Dejan Stojković Pljosko (KurpalAC-e) - bubanj, Mladen Mladenović (Paranoja) - bas i Dimitrije Tadić Diša (Maske dr. Jobeca) - gitara. Posle par meseci dolazi do promena u bendu i umesto Miška počinje da peva Srđan Stanković Jagger, a umesto Pljoska bubanj svira Svetislav Golubović Golub a ženski vokal postaje Natalija Cekić. U ovom sastavu RICOCHEAT je nastupao do kraja svog postojanja, tj. do decembra 1998.godine.
Bend je negovao nešto tvrđi zvuk, upotpunjen Jeggerovim repovanjem. Inspiracija je nalažena u nešto starijim bendovima kao što su: Living Colour, Jetro Tul, Time, Pantera, ali takođe i u grupama kao što su RHCP, Rage against the machine i sl.
U suštini proizvod je bio tvrdi funck sa primesama HC-a.
Bend je nastupao nekoliko puta u Rock Caffe-u u Nišu, čiji se sada pokojni vlasnik Čupa, ujedno postavio i kao menadžer benda. RICOCHEAT je bio specijalni gost gitarijade Rock na vodi, na Aleksandrovačkom jezeru, i uz još nekoliko svirki prestao sa radom 20-og decembra 1998., odlaskom na odsluženje vojnog roka pevača Srdjana i basiste Mladena.

DOWNLOAD: Ricocheat - Jedino

Нема коментара:

Постави коментар