8. 8. 2010.

Razni izvođači - Vreme brutalnih dobronamernika (na poeziju Milana B. Popovića)

"Vreme brutalnih dobronamernika" je muzička CD kompilacija, na kojoj se nalazi 18 srpskih rock i metal sastava, koji su komponovali svoju autorsku muziku na stihove Milana B. Popovića

Pre nekoliko meseci zvanično je izašla kompilacija koju je novinar, publicista ali ipak prvenstveno pesnik Milan B. Popović dugo vremena pripremao sa nekim bendovima i pojedincima iz ovih krajeva. Kao što i stoji u samom opisu, radi se o muzici rađenoj na već gotove stihove iz njegovih do sada objavljenih zbirki pesama: "Molitva tetoviranog srca", "Vreme brutalnih dobronamernika" i "Oka da ne ispustim dah".
Učestvovala su neka (bar za ljubitelje srpske metal scene) znana lica, pod ovim ili onim imenom a poneku pesmu ste već možda i čuli dok je cela stvar bila u najavi. Milan ima već dugu istoriju izražavanja ljubavi i podrške domaćoj muzičkoj sceni kroz hiljade napisanih redova, objavljenih kako u elektronskim medijima, tako i u novinama i magazinima, tako da je ovakva muzička kombinacija, svojevrstan "Soundtrack" njegove poezije, bila i logičan korak i njegova velika želja. To što se pisalo na stihove, koji su suštinski samosvojne pesme, a ne klasični "lyrics" namenjeni da isprate muziku je svojevrstan izazov pa je i to dovelo do specifičnih, unikatnih rezultata.

DOWNLOAD: Vreme brutalnih dobronamernika

SITE Milana B. Popovića

Нема коментара:

Постави коментар