30. 7. 2010.

Teshki Zulum - Teshki Zulum

Grupa TESHKI ZULUM je osnovana leta 2006. godine, a prvobitnu postavu su činili Vladimir Atlagić Smo (vokali/gitara), Bojan Vasić (bas/analogni sintisajzer), Igor Mitić (gitara/vokali), Stojan Vukelić (bubnjevi) i Dragutin Dada Čulić (vokali)

Ideja o osnivanju benda je nastala tokom mnogobrojnih svirki po beogradskim klubovima (Blue Moon, Akademija, KST...), na kojima su gore navedeni ljudi nastupali kao perkusionistički jam session sastav. Podstaknut kompatibilnim ali raznovrsnim muzičkim afinitetima (reggae, funk, soul, afrobeat, nu jazz, balkanski etno...), pesmama i tekstovima pevača Smoa i odličnim prostorom za vežbanje koji je obezbedio bivši basista, bend je počeo sa radom. Nedugo zatim je usledilo snimanje četiri pesme u studiju Damjana Ćirilovića (Smoke 'n' Soul) i zajednički koncert sa beogradskim bendom Mašta Bašta. Sa demo materijala su se izdvojile "Beskrajna pesma" i "Teški Zulum"; prva je postala radijski singl, a druga je naišla na odličan prijem publike. Potom dolazi do personalnih promena, basistu Bojana Vasića zamenjuje Branislav Dragović (Kanda Kodža i Nebojša), što je dosta uticalo na zvuk benda. Reggae i afrobeat ritmovi se dopunjuju nešto čvršćim, distorziranijim gitarskim deonicama. Pritom je važno reći da se muzička orijentacija benda ne uklapa ni u jedan od navedenih žanrova, već oni služe samo kao inspiracija.

Downloadujte nove pesme Teshkog Zuluma

TESHKI ZULUM je omogućio besplatan download svog kompletnog dosadašnjeg materijala, kao i četiri nove pesme.
Muziku Teshkog Zuluma može besplatno preuzeti sa rapidsharea, kao i na internet radio portalu Last.fm. Najnoviji singl je pesma "Kez".
Bendu se nedavno priključio novi basista, i trenutno rade na pripremama za koncertne aktivnosti koje će početi od septembra.

1. Beskrajna pesma 4:35
2. Not Far Enough (Palestina) 3:40
3. Ubiće je ćale (Uživo @ Studio Green) 4:30
4. Reči 4:35
5. Dobrodošli drugovi 3:30
6. Kez 4:01
7. Ne moraš ići kući 4:44
8. All of You Want to Smoke 3:11
9. Lavina osmeha 3:48
10. Teshki Zulum 6:55
11. Um Dia 3:23

MySpace

DOWNLOAD

Нема коментара:

Постави коментар