30. 6. 2010.

Trance Balkan Desorganisation - Standard Progressive

Prvi album benda Trance Balkan Desorganisation pod nazivom „Standard Progressive“ je jedanaesti album Exit online etikete i objavljen je na sajtu www.exitmusic.tv u ponedeljak 28. juna

Ovaj album, kao i sva dosadašnja online izdanja (Obojeni program, E-play, Marko Nastić, Repetitor, Jarboli, Killo Killo, The Good Guys, Overdrive, Nežni Dalibor, Ritam Nereda), je dostupan za besplatan „download“.
Album „Standard Progressive” sniman je u novosadskom studiju „DoReMi“ tokom 2009. i 2010. godine. Produkciju ovog albuma potpisuju članovi benda Bebec i Shpira. Album se sastoji od sedamnaest numera koje su na engleskom jeziku. Kao veliki uticaj na stvaranje ovog albuma članovi benda su naveli kultnu novosadsku grupu Boye.

Trance Balkan Desorganisation je spoj dve generacije muzičara iz Novog Sada: starijih blues pankera i elektronskih hiphopera sa ciljem stvaranja nečeg novog i različitog. Četvorka koja čini ovaj bend je: Cina – bunjevi, Shpira -vokal, Efx, perkusije, Bebec - bas, vokal, gitara i Dj Dee. Pridruženi član je Miša Romić koji je zadužen za ton.

Oni uspevaju da u isto vreme budu i odmereni i progresivni, da spoje veliku količinu elektronike i očiglednu isplaniranost svakog detalja sa sirovošću običnog bubnja i distorzirane bas gitare, ukrštajući hip hop i breakbeat sa jedne strane, sa pankom, bluzom i fankom sa druge. Tekstovi su angažovani ali svedeni, u funkciji animacije publike, a svirka žestoka i ritmična. Rezultat je pametna muzika na koju se u isto vreme može i igrati.

Ova uigrana četvorka se međusobno poznaje već jako dugo. Pevač Shpira (ex Hain Teny) je pod imenom Smokin' J još pre desetak godina radio na albumu Obojenog programa „Sva sreća general voli decu" i na njemu objavio remix stvari „Fudbal" grupe Boye. Bubnjar Cina je ujedno i bubnjar grupe Obojeni program, a Bebec je najpoznatiji kao basista grupe Boye.

Zbog svega ovoga, Trance Balkan Desorganisation produkcijski, svirački i idejno se svrstava u deset najboljih novosadskih bendova. EXIT label je prva srpska online etiketa, nastala kao odgovor na novi način distribucije muzike, kao i iz potrebe za podrškom i što boljom promocijom kvalitetnih izvođača sa ovih prostora.

Online izdavaštvo Exit festivala otvara mogućnost za predstavljanje muzičara publici širom sveta putem Interneta, kao i pomoć u nastupima, medijskom predstavljanju i građenju imidža na svetskom tržištu. Postojeće znanje i iskustvo, infrastrukturu i promotivne kampanje Exit festivala, Exit label će iskoristiti za predstavljanje zanimljivih i talentovanih muzičara, a u narednih godinu dana, dva puta mesečno, publika će moći da očekuje nova imena na sajtu Exitmusic.tv.
MySpace

DOWNLOAD

Нема коментара:

Постави коментар