30. 6. 2010.

Ritam Nereda - Paralelni Svet

Legendarni novosadski heavy punk rock bend, deseto je ime EXIT Label online etikete, i svojim desetim albumom "Paralelni Svet" priključuje se sve većoj grupi bendova koji su se opredelili za digitalno izdanje

Po prvim reakcijama, deseti, jubilarni album Ritma Nereda predstavlja do sada najzrelije i najbolje izdanje benda. Težak i oštar zvuk, prepoznatljivi refreni, virtuozne, moćne deonice i vrlo kvalitetna produkcija, ovo izdanje čine obaveznim ne samo za brojne fanove, već i za sve ljubitelje čvrstog gitarskog zvuka.

Poznati po energičnim, žestokim i beskompromisnim koncertima na kojima ih prati veliki broj poštovalaca, često su menjali i poboljšavali svoj zvuk stvarajući prepoznatljiv stil. Da je Ritam Nereda na domaćoj muzičkoj sceni tokom godina postao sinonim za kvalitetnu svirku, potvrđuju i, između ostalih, jedan Henry Rollins (Rollins band) i Bill Gould (Faith No More), koji su posle slušanja njihovih koncerata tražili da se upoznaju sa bendom. Ritam Nereda beleži i nastupe sa takvim veličinama kakve su Motorhead i Red Hot Chilli Peppers.

Novi album je dostupan i kao digipak CD u izdanju SKC Novi Sad, a u pripremi je i serija koncerata "Paralelni Svet".

Tracklist albuma Paralelni Svet:

Ponovo rođen
Elita
Milion zvezda
Masa kritična
Crni krovovi
Glorija
Sporo
Paklena mašina i
Daj mi (bonus pesma na CD izdanju)



Album je snimljen u studiju “Barba” u Beogradu (producent Dejan Vučković) i u studiju “Fabrika 13” u Ljubljani (postprodukcija herr Boban Milunović)
Bend čine Boban - gitarista, pevač i tekstopisac i bubnjar PJ, basista Mire i novi gitarista Sale Fris (Piknik, Pero Deformero).

MySpace

Site

DOWNLOAD

Нема коментара:

Постави коментар