10. 12. 2010.

IrieFM: Skills of the Youths

Exit online etiketa u novoj sezoni publici predstavlja još jedno sjajno ime domaće muzičke scene, veliki rege sastav IrieFM (Ajri FM). Za sve ljubitelje izvornog rege zvuka ovog mladog i vrlo talentovanog muzičkog kolektiva album pod nazivom „Skills of the Youths“ je dostupan za besplatno preuzimanje od srede 8. decembra putem sajta Exitmusic.tv

IrieFM je počeo svirajući tradicionalni „Roots Reggae“ sa dosta „Jazzy“ duvačkih momenata. Kako je bend sazrevao, njihova muzika je poprimila dosta osobina „Dub“, „Soul“ i „Punky Reggae“ senzibiliteta. Prepoznati kao čuvari vatre jamajčanskoh duha IrieFM 2006. godine bili su pozvani da otvore koncert najvećeg denshol umetnika današnjice, Capletona, posle koga pravo stižu u Del Arnov „D.A.B.Ing“ studio u kome nakon dve godine sazrevanja nastaje prvenac „Skills of the Youths“.
Karijera ove desetorke se nastavlja odlaskom u Indiju a takođe i potpisivanjem izdanja za „World Music“ i celo tržište istočnog potkontinenta zajedno sa imenima kao što su Sade, Richard Bona ili John McLaughlin. Povratak sa istoka otvara IrieFM za brojne koncerte širom Srbije i regiona.

Exitmusic.tv

DOWNLOAD: IrieFM: Skills of the Youths

Нема коментара:

Постави коментар