6. 10. 2010.

Punčke - Robot koji hekla

Nakon tri godine Punčke imaju svoj prvi službeni demo album "Robot koji hekla" s 8 autorskih stvari. Download albuma je besplatan!

Punčke su tročlani ženski bend koji je osnovan krajem 2007. godine. Bend je nekada brojao i 6 članica, no krajem 2009., vraćaju se tročlanom jezgru koji se sastoji od: Lucije (gitara / vokal), Ruby (bubnjevi) i Ive (bass gitara / vokal).
Muzika koju sviraju više nije "girlie punk rock" inspirisan Ramonesima, već nekakav alternativni/indie/post rock, a u opisu njihovog muzičkog izražaja publika najčešće navodi bendove kao što su Television, Strokes, Joy Division, Patti Smith, Siouxsie and the Banshees i mnoge druge. Punčke sviraju isključivo svoje autorske stvari, te su do sada snimile 2 demo materijala s kojih posebno treba istaći pesmu "Bez Potrebe" koja je zaživela kao neočekivani hit te je puštana u etrima radija diljem Hrvatske, ali i drugih zemalja, pa je tako puštena i u etru jednog španskog radija.
Kroz ove nepune tri godine postojanja, Punčke su odradile preko 50 koncerata diljem Hrvatske, ali i Slovenije i BiH. Iako su članice tek napunile osamnaest godina, mnogi im prognoziraju uspešnu karijeru.

MySpace

DOWNLOAD: Punčke - Robot koji hekla

1 коментар: