29. 10. 2010.

Koma - Live In Koma

Vreme je da cvet progovori a usta zaneme -Branko Miljković

Grupa KOMA osnovana je u Novom Sadu 2009. godine. “Naša ideja je da svojim delom, insturmentalnom muzikom i bez upotrebe reči koje su u današnje vreme izgubile smisao, predstavimo slušaocima emotivni doživljaj sveta u kome živimo i stvaramo. Svaka pesma predstavlja određenu SLIKU - impresiju ili događaj iz života.”

Grupu su osnovali Ćomi i Savara.“U toku rada na kompozicijama i na svom odnosu prema muzici, došli smo do trenutka kada smo shvatili da ovaj koncept zahteva puniji zvuk koji će doneti treći član benda. Stigla je Saska DB i grupa tada dobija ime KOMA.“ Nakon nekoliko meseci poliranja pesama, KOMA je bila spremna za studio, i u martu 2010. godine, u studiju 1 RTVNS, na živom sešnu, zabeleženo je osam demo SLIKA pod zajedničkim nazivom LIVE IN KOMA.U toku je rad na preostalim kompozicijama koje treba da se nađu na prvom albumu. Nastaviće se...

MySpace

DOWNLOAD: Koma - Live In Koma (EP)

25. 10. 2010.

Istok iza - Nensi mrak (video)

Spot je snimljen 1993. godine u starom televizijskom studiju RT Krusevac u okviru promocije albuma "Svrha letenja"

Robin Hood - Otpisani (video)

Ovaj pionirski srpski hip hop spot snimljen je 1992. godine na terasi i u studiju Radio Krusevca. Realizovala ekipa RTKrusevac

23. 10. 2010.

Borićevi favoriti: Električni orgazam - Nemaš nikom ništa da daš

Novi spot Električnog Orgazma sa albuma "To što vidiš to i jeste"

Rabassini favoriti: Šumadijski Demofest 2010


Insert (Promo film) - Graveyard Review

Borićevi favoriti: MULTIETNIČKA ATRAKCIJA

Multietnička Atrakcija u obliku kakav je danas, svoje prve korake beleži juna 2008. godine

Prvom izdanju predhodilo je dosta nastupa, koncerata i rada na specificnom izrazu. Prva i za sastav važna potvrda rada je nagrada web magazina POPBOKS za Najbolji novi bend 2008. godine, koja je uključivala i besplatne sate u studiju, usled čega je i snimljen prvi album Multietnicke Atrakcije u produkciji studija Digimedia. Sastavu je značajan podstrek bilo osvojeno prvo mesto na 13. Art and Music festivalu u Puli...

Multietnička Atrakcija su Osman Ahmed (bubnjevi, vokal) i Demir Ahmetović (bas, prateći vokal).
Album je snimljen 9, 10, 11 juna i 5. i 6. jula 2009. godine u studiju Digimedia u Beogradu. Producent izdanja je Boris Mladenović. Postprodukcija i mastering studio Digimedia.









Grate - Beli šengen (video)

Novi video spot benda Grate za pesmu "Beli šengen" koja je ujedno i njihov prvi singl sa budućeg albuma


Birtija - Pesme za gospodu

Birtija je oi! street rock bend sa hardcore, street punk, reggea i ska uplivima, nastao u aprilu 2006. godine, a ovo je njihov ovogodišnji album

Snimila je prvi album pod nazivom PRVA TURA (Deo zivota, Gajba ’ladnog, Bez kaucije, Prazna flasa, Pijana – Paint It Black by Rolling Stones, Cvece, Odjebi od mene, Jetra, Ej, Zivot je kurva i Kako si lepa – My Girl by Madness), kod Bareta u Zemunu. Album je izasao krajem 2006. za Bad Man Records. Za pesme Ej i Kako si lepa uradjeni su izuzetno jeftini spotovi, od kojih je ovaj drugi snimljen u legendarnoj Arkadi (R.I.P.) na Dorcolu, objavljen kao promotivni multimedijalni singl KAKO SI LEPA (Kako si lepa mp3, Kako si lepa TV verzija, Kako si lepa produzena verzija), takodje za Bad Man Records pocetkom 2007. godine u ogranicenom tirazu od 100 primeraka.
U aprilu 2007. godine Mica istupa iz benda zbog obaveza sa Sunshine-om, i njegovo mesto preuzima Marko (B.O.L., ex-SUMANUTI & gomila punk i metal bendova). U ovoj postavi odsvirano je nekoliko koncerata u Beogradu (Danguba, Kuglash) sa bendovima: POGON BGD, POTRES, RADNICKI KOMBINAT, SAHT i jedan u Pancevu, uz ucestvovanje i punk poete Zivana Pujica.

Ova postava je snimila drugi album SOLOTRINKER (Solotrinker, Julija – B.O.L., Nije mi zao, Mrtav ili ziv, Ponedeljak, Pozdravi mamu, Ljubavna, Ljudi su govna, Tvoja sranja, Pola kile rakije, Dok cekas sabah sa sejtanom – Zabranjeno pusenje, Drinkin’ – Jammin’ by Bob Marley), ponovo kod Bareta.
Solotrinker je ugledao svetlost dana pocetkom 2008, po obicaju u izdanju Bad Man Rekordsa.
Ubrzo po snimanju Solotrinkera, u novembru 2007 Bambulovic odlucuje da smanji basiranje samo na ono u Miki Pirsu, te njegovo mesto prvo na kratko preuzima Maric (DIREKTORI, SAHT, ANTIFRIZZ), ali zbog obaveza ubrzo odustaje, da bi se konacno Pegan (DEAD RISE, ex-CREWCORE, NOUMPLEX, COKULE, PELAGIJSKA ARGOSIJA) prihvatio tog posla. Trenutna postava je Shone (bubnjevi), Marko (gitara), Pegan (bas) i Vajagic (vokal).

Ova postava je u maju 2008. godine, u studiju Draft na Novom Beogradu snimila EP sa dve pesme: Ploce i Judge Dread. Dve godinje kasnije evo nam i Pesme za gospodu.

MySpace

DOWNLOAD: Birtija - Pesme za gospodu

Bolesno Grinje - Diskografija

Bolesno grinje je grindcore sastav iz Pule

Sastav je osnovan 2000. godine. Trenutačno imaju potpisan ugovor sa izdavačkom kućom EBM Records.[1] Do sada su objavili četiri studijska albuma, te dva albuma uživo sa nastupa u Splitu, jedan sa slovenskim sastavom Sodn' Dan, a drugi sa pulskim Mercenary Cockroach.

Angeri - vokal
Jule - gitara
Hoc - bas gitara
Rio - bubnjevi

MySpace

DOWNLOAD: Pobjeda je naša (EBM Records, 2005.)
Od nesvijesti do grinda (EBM Records, 2006.)
Nitko nas ne vidi ali mi ipak postojimo (Deathbag, 2007.)
Krvave ruke - krvavi novac (EBM Records, 2009.)




Anger is a Gift - ST

Anger is a gift oformljen je 2000. godine u Somboru od strane Zlatka Zlatkovića, koji je pre toga svirao u Debelom Samuraju (uglavnom Oi-Polloi)

Tokom prvih godina, u bendu se osećao odraz tog benda, a zatim je "uleteo" i ženski uticaj, koji je bend doveo do hc-a koji se može definisati kao "very personal emo". U tom periodu snimljen je i jedini album "Cinderella Dance". Krajem 2006. godine, bend je održao svoj poslednji nastup u "OUT"-u, ne znajući da je to poslednji, i polako je svako otišao svojim putem.

DOWNLOAD: Anger is a Gift - ST

Violent Chapter – Traces

EP "Trapped" se pojavio pre jedno dve godine i tada su nam se VC (Beograd) predstavili svojim tada (a i danas) modernijim zvukom koji je bio negde između metalcore, hardcore, i modernog emo zvuka sa clean, screamo, i skoro pa klasičnim growl vokalima

Svoju priču su manje više nastavili i na ovom albumu. Ovoga puta imamo bolju produkciju ili je to zasluga iskustva (ili oba) pa je ceo zvuk nekako puniji. Ako baš hoćete poređenja probajte sa Boy Sets Fire, Poison the Well, Bullet for My Valentine, AFI,... Još jednom, prilično moderan zvuk, aktuelan i na MTV-ju i VC ima taj potencijal. Sad kako ćete ih vi prihvatiti (poznato je da ovde vlada neko anti-emo raspoloženje) na vama je. "Traces" se mogu nabaviti od benda direktno preko myspace.com/violentchapter.

MySpace

DOWNLOAD: Violent Chapter – Traces

Kismet - Monuments Under Dust

Kismet je post-punk bend iz Koprivnice

Zvuk benda je promenljiv i varira ovisno o temama pesama, ali u osnovi radi se o elementima hard rocka, psihodelije, post-punka te naletima melanholije koja se nazire u tekstovima.

MySpace

DOWNLOAD: Kismet - Monuments Under Dust

20. 10. 2010.

Zidar Betonsky - Diskografija

Zidar Betonsky je splitski eksperimantalno-progresivno-elektronski sastav koji je nažalost bivši. Atmosfera pesama je pomalo mračna, trans, psihodelična... Evo sva tri njihova dugosviraju}a materijala na slobodnom skidanju - Demo 95, Demo 97 i Crni album

Zidar Betonsky bavi se produkcijom progresivne elektronske glazbe koju upotpunjuje i nizom klasičnih instrumenata. Nakon niza promotivnih koncerata u Splitsko-dalmatinskoj županiji, ZBT gostuje i u Sloveniji zahvaljujući suradnji s Društvom prijatelja zmernega napretka iz Kopra.
Slijedi potom medijski zapažen eco-performance Ribar, premijerno izveden u suradnji s Fractal Falus Teatrom (FFT) 07.06.96. u Splitu, u okviru obilježavanja Dana planeta Zemlja. Nakon toga, zahvaljujući potpori matične županije, Zidar Betonsky realizira svoj prvi CD pod nazivom ZBT.

Zapažen nastup ZBT je ostvario i na promociji knjige Usnuli čuvari grada Zagreba Željka Zorice Šiša, kojom prilikom ZBT izvodi autorsku glazbu za performance Sunčevo mladunče. Promocija je proglašena najuspješnijom promocijom knjige u 1996. godini. (HRT, Vijenac...). Na Splitskom krnjevalu 1997. godine ZBT scenski i glazbeno osmišljava i izvodi proces egzekucije Krnje. U proljeće iste godine ZBT sudjeluje - ravnopravno sa drugim mladim entuzijastima filma, stripa, glazbe, mode, videa - na festivalu mladih nezavisnih stvaralaca Break 21 u Ljubljani. Slijedi potom poziv na Festival elektronskih medija u Skopje, gdje ZBT izvodi niz novijih vlastitih materijala. I naredne, 1998. godine ZBT sudjeluje u glazbenom osmišljavanju i realizaciji splitskog karnevala, da bi na temelju suradnje sa sličnim neprofitnim francuskim udrugama slijedila jednomjesečna turneja po Francuskoj.

Česta suradnje sa FFT-om rezultira izradom glazbe za koprodukcijski projekt Olovni vojnici SMG-a iz Ljubljane i HNK iz Splita, koji je premijerno izveden na Eurokazu '98.

ZBT trenutno priprema svoj drugi nosač zvuka i nastavlja suradnju s koncepcijski i interesno bliskim udrugama, pa je u skladu s time od polovice srpnja 1995. jednim od ravnopravnih članova Kulturno-umjetničke udruge Uzgon, koja uz Zidar Betonsky okuplja još Fractal Falus Teatar, Resign i Behemot...


Edi – vocal, samples, programming
Pelis – bas, samples, programming
Ruzina – gitara, samples, programming
Zdeslav – gitara, samples, programming
Coka – didgeridoo, samples, programming

DOWNLOAD: Zidar Betonsky - Diskografija

The Stuff - Pare ili Život

2003.godine na web stranici riječkog benda The Stuff, postavljen je ovaj album na besplatan download. Na taj način napravili su malu revoluciju

1. BRIJACINA
2. VOODOO VODA
3. NEMA SRANJA,NEMA LAZI
4. NE BUDI LUDA
5. BORN TO BE PAKSU
6. VUK
7. ZNOJ
8. PLANET ZEMLJA
9. RUPA
10. BIJELI KONJ
11. RADNICKA

DOWNLOAD: The Stuff - Pare ili Život

Trn - Demo

Zagrebačka rock petorka Trn ponudila je na free download svoj promotivni demo s četiri pesme za koji tvrde da su blues, ali verovatno je sticajem okolnosti zvuk pretvoren u hard-rock

Zvuk im je ravnomerno raspoređen na distorzirane bas linije i čvrste klasične gitarske hard rock riffove, bubnjevi su vrlo dobro snimljeni, tako da su zaokružili spektar relativno šturih konstrukcija u kojima ima dovoljno mesta za eventualne nadogradnje ukoliko im se jednog dana ukaže prilika za izdavanje i produkciju albuma.

Relativno klasični tekstovi koji su bazirani na relaciji muškarac-žena pomalo doprinose prosečnom hard-rock standardu s kojim se baš i ne može ozbiljnije uzdrmati kardiogram u onom komercijalnom pogledu. To jest, muzički imaju dobrih izgleda, ali manjka konkretni lirski hit potencijal koji pali 'otprve'. 'Pare' su na najboljem putu za tako nešto.

Blog

DOWNLOAD: Trn - Demo

14. 10. 2010.

Eleven - A Moment of Silence

Šabački alt-rock bend Eleven je izbacio spot za pesmu "Plovim sad" sa njihovog aktuelnog albuma "A Moment of Silence" koji ovde možete skinuti

Režiju potpisuje Milica Stojanov, kamerman je Zoltan Savin, montažer Duško Petošević, asistent Dušan Majkić. Spot je snimljen u Novom Sadu.

Debi album "A Moment of Silence" je objavljen krajem prošle godine.

Site

DOWNLOAD: A Moment of Silence


10. 10. 2010.

Brkovi - Društvo Brkatih Mladića

Jedan od najiščekivanijih albuma ove godine, napokon je pušten na besplatan download od strane benda. Na njemu vas očekuje unikatan spoj metala, punka turbo folka i drugih opijata. Demo Album meseca!Preporuka!

Grupa Brkovi iz Zagreba postoji od 2004. godine. Zasićeni sotoniziranjem tzv. "narodne" glazbe u medijima i uštogljenim podjelama glazbe na urbanu i neurbanu, petorica mladića punkerske provenijencije odlučuju svirati narodnjake na način na koji jedino znaju - žestoko i beskompromisno sa ciljem konačnog oslobođenja od vladajuće malograđanštine koja im pritišće grud. Zahvaljujući licemjerju koje vlada u tzv. urbanim krugovima, koje se gnuša narodnjaka, ali istodobno potajno uživa u njima, Brkovi brzo ostvaruju uspjeh. Njihovo tankoćutno muziciranje, šovinistički tekstovi, buđenje niskih strasti, općenito - larpurlatizam, pronalaze publiku u onima koji se srame svoje rodovske prošlosti i genetskog podrijetla. Svoju glazbu nazivaju "turbo punk folk wellness i spa" sumirajući tako sve elemente koju su u nju unijeli, kao i one koje su stvorili (wellness i spa do tada nisu se vezali uz glazbu). Album prvijenac "punkfolkwellness", sniman početkom 2009. godine, prvo je studijsko djelo Brkova. Devet pjesama govori o životu nakon raspada zadružne porodice, pod pritiskom metroseksualizma, političke korektnosti, tolerancije, kulture i općenito civilizacije. Sniman u studiju Kramasonik, a miksan i masteriran u Novom Sadu, svjetlo je dana ugledao u vlastitoj nakladi i rasparčava se na koncertima Brkova za simboličnu novčanu naknadu, ponekad čak ni za to.

Site

Facebook

MySpace

DOWNLOAD: Brkovi - Društvo Brkatih Mladića

8. 10. 2010.

Kermit - Ne reci mi kraj [video]

Scarps - Da ne znam ne i ne [video]

Le Svraka Bizarre - Planeta Somanija - II svet

Kruševačka rok grupa Le Svraka Bizarre nastala je na temeljima performansa "Korak iznad zemlje" autorskog tandema - Jovan Petrović (bubanj, autor muzike) i Ivan St Rizinger (poezija, promocija) iz 1988-9. godine. Isti tandem 1995. nastavlja saradnju, pretačući je u rok kvartet dopunjen gitarskim vunderkindom 18-to godišnjim Vladom Paninom i njegovim vršnjakom Slavišom Bobićem na basu

Nastala od ljudi veoma širokih muzičkih interesovanja grupa je vrlo lako "zakupila" bogat zajednički stav da se ne treba štedeti, već odmah napasti iz svih raspoloživih oružja.
Već u februaru 1996. godine grupa ulazi u ADC studio Vlade Milutinovića i snima singl "Svraka mi na podočnjaku" i "XX vek". Leto i jesen iste godine provode u Jasici (rodno mesto Stanislava Biničkog) gde u miru porodične kuće Paninovih (uz Zapadnu Moravu) "Vile Milice", instalirajući studio po čitavom prvom spratu, stvaraju album "Planeta Somanija - II svet", šesnaest pesama od kojih će kasnije, zbog maksimalne dužine albuma ostati četrnaest.

Zapravo, bila je to zbirka dragocenih snoviđenja, pretočene poezije u surovi hard indi zvuk, sa mnogobrojnim krosoverima koji su sezali čak do bluza.
Uz tek nekoliko javnih nastupa, od kojih valja izdvojiti onaj u jesen 1996., u kruševačkoj Hali sportova, uz tada čitavu prvu ligu novog srpskog rok zvuka, Le Svraka Bizarre već u februaru 1997. objavljuje debi album u zajedničkom izdanju beogradske Panorame Draga Borića i novosadskog Music Yuser-a Slobe Selene.

Uz sam album snimljena su i četiri video klipa, za pesme "Rajski dilber" (snimljen na brdu Beloviću, sa koga su po predanju krenuli prvi kruševački partizani u šumu i sa koga je sjajan pogled na gnezdo Svrake - grad Kruševac), "Svraka mi na podočnjaku" (sniman u zimu, pored same Zapadne Morave, iza grupe gori kukuruz a kao rasveta služe farovi, sve iz jednog kadra snimao veliki prijatelj Predrag Nikolić), "Pomrčina ower Morava" (snimak sa Televizije Kruševac) i "XX vek" (rađen montažom najrazličitijih fotografija i video zapisa).
Le Svraka Bizarre - Planeta Somanija - II svet"
01 Planeta Somanija (intro) ft. Ljuba Somanijac iz Aleksandrovca
02 Zrela kajsija pod kopitom
03 Buljoglavi
04 Svraka mi na podočnjaku
05 Rajski dilber ft Marko Đorđević (Slobodna Wožnja)
06 Pomrčina ower Morava
07 Samo Kiš na noć
08 Roker Španijel
09 Kreposne kosti
10 Mala noćna plovidba
11 XX vek
12 Mali beli gad
13 Skanplay - Sikepele
14 Planeta Somanija (outro)

Blog

DOWNLOAD: Le Svraka Bizarre - Planeta Somanija - II svet

Izdrži Ribice - EP


Izdrži Ribice su POP
Izdrži Ribice su Disco
Izdrži Ribice su Trash
Izdrži Ribice su Cookies
Izdrži Ribice su Titties
Izdrži Ribice su Dildo

Ribice vraćaju osmeh na lice
Ribice vrte kukove u krug
Izdrži Ribice su nastale 2009-e
I trajaće još 100 godina...

Blog

DOWNLOAD: Izdrži Ribice - EP


Šaht - Okršaj [video]

7. 10. 2010.

16x8x23 - Miloš Šestić [video]

UPS! - Promo demo album

Bend UPS! nastao je u septembru 2006. godine. U početku bend pravi dosta svojih autorskih pesama, neke od njih bile su:"Dama","Priča o Pankeru",”Naš glas”,”Piromanska himna” i mnoge druge… Od svih tih pesama ostala je samo "Priča o pankeru"!

Tokom prve godine postojanja bend je takođe radio obrade mnogih punk i hardcore bendova. Na bend UPS! uticali su bendovi poput - Pennywise, Rancid, Bad Religion, NoFX, Bouncing Souls... I naravno domaći bendovi (old school) poput nezaobilaznih Atheist-a (koji su im ujedno bili i uzori),Dža ili Bu-a, Goblina... Muzički ukus članova benda bio je sličan (brzina, melodija i dosta vokala (uglavnom se slušao pank i HC)), stoga se i muzika benda razvijala u pravcu ”brzog i melodičnog” panka sa kratkim disharmoničnim hardcore deonicama...
Početkom 2007. godine članovi benda UPS! dolaze do međusobnog dogovora da promene naziv benda iz Barabe u UPS! što bi značilo - Ustani Protiv Sistema!
U septembru 2009. godine ulaze u studio "Mr.Sound" u Petrovcu na Mlavi kod Ivana Radosavljevića i Igora Mihajlovića gde započinju snimanje svog prvog PROMO DEMO ALBUMA koji je završen u maju mesecu 2010. godine. Naravno pušten je free download!

MySpace

DOWNOLAD: UPS! - Promo demo album

Atheist Rap - Priče matorih pokvarenjaka

Novosadska punk rock grupa Atheist Rap je u novembru prošle godine objavila svoj peti album

Album "Priče matorih pokvarenjaka" sadrži jedanaest novih pesama i u znak zahvalnosti fanovima koji, evo već pune dve decenije, prate ovu grupu. Iako rade više od 20 godina i uprkos nekim promenama u line-upu Ateisti u Srbiji još uvek imaju brojne fanove. A to je, pored konzistentno sjajne muzike koju prave, i zahvaljujući činjenici da ovaj bend svira baš svuda gde ih pozovu!

Site

DOWNLOAD: Atheist Rap - Priče matorih pokvarenjaka


Dubioza Kolektiv - 5 do 12

Album "5 do 12", četvrti studijski album Dubioza kolektiva je sniman u Sarajevu u studiju Skirlibaba, a producent albuma je Brano Jakubović. Na albumu se kao gosti pojavljuju frontman Plavog orkestra Saša Lošić – Loša te makedonski bend Superhiks

Dubioza kolektiv je bend iz Bosne i Hercegovine osnovan 2003. godine od članova grupa Gluho doba against Def Age (Zenica) – Adisa Zvekića, Almira Hasanbegovića – i Ornamenata (Sarajevo) – Brane Jakubovića i Vedrana Mujagića. Kasnije, bendu se priključuju gitarista Armin Busatlić (ex- SCH, Beastly Stroke), bubnjar Senad Šuta, perkusionista Orhan Oha Maslo te sound inžinjer Dragan Jakubović.

Izdavačka kuća Gramofon objavljuje Dubiozin prvi album Dubioza kolektiv u aprilu 2004. U decembru iste godine, objavljen je drugi CD Dubioza kolektiva: EP "Open Wide" na kojem se kao gosti pojavljuju dub guru Benjamin Zephaniah i Mush Khan iz pakistansko-britanskog benda Fun-da-mental.
U junu 2006. godine, objavljen je novi album Dubioza kolektiva za izdavačku kuću Gramofon. Album Dubnamite, je snimljen tokom 2005. i 2006. godine, a kao gosti na albumu se pojavljuju Defence i francuski umjetnik Niköll (Nicolas Cante).

Album "Firma ilegal" je objavljen u martu 2008. u BiH za novopokrenutu izdavačku kuću Ekipa. Firma ilegal je prvi album Dubioza kolektiva na bosanskom jeziku, a kao gosti se pojavljuju Adnan Hamidović a.k.a. Frenkie (na pjesmi “Dosta”) i Gino Banana iz Kultur Shock-a (pjesma “Stav”). Kasnije te godine, album se pojavljuje i na tržištima u regionu preko izdavačkih kuća Menart (Slovenija i Hrvatska) te PGP RTS (Srbija).

Novi album "5 do 12" predstavlja logičan nastavak "Firme ilegal". Ovo je još jedno kratko i jasno djelo sa 9 pjesama koje udaraju direktno u glavu. Korumpirani vlastodršci koji se brinu samo za svoje vlastite interese, birokracija, recesija, razorni nacionalizam i stanovništvo na rubu siromaštva (…) su inspirisali bend da napravi još jedan manifest otpora takvoj situaciji.

Site


DOWNLOAD: Dubioza Kolektiv - 5 do 12

Stranded - Archetype

Stranded je rock band iz Novog Sada

Iza sebe imaju dva kvalitetna albuma, u kojima dominira vrlo osećajna i psihodelična strana rocka sa izuzetnim ženskim vokalima.

MySpace

DOWNLOAD: Stranded - Archetype

Nežni Dalibor – Sredstva i veštine

Nežni Dalibor je kao srednjoškolski bend osnovan 1995. godine u Vranju

Prvu postavu činili su: Ivica, Bane, Ljuba, Peđa i Milica. Krajem 1998. Ivica, Bane i Ljuba odlaze na studije u Beograd, a bend sledeće godine ponovo počinje sa radom. Krajem 2000. grupi se priključuje gitarista Miomir. Posle nekoliko promena imena i više nastupa u Beogradu i Vranju, bend 2003. godine pravi pauzu u radu. Miomir 2005. odlazi u London, a Nežni Dalibor iste godine počinje svoj novi život kao tročlani bend

Dve godine kasnije diskografski debituju na kompilaciji "Jutro će promeniti sve?" (PGP RTS) sa hit-singlom "Značajan događaj". Bend od tog trenutka mnogo više nastupa, a u aprilu 2007. godine zajedno sa grupom The Mothership Orchestra, u okviru serijala koncerata "Scena Uživo!", održali su rasprodat koncert u malom klubu Doma omladine u Beogradu, što je do tada bilo nezamislivo kada su u pitanju neafirmisani bendovi bez izdanja.
Gotovo 400 ljudi se moglo uveriti da pop muzika na srpskom jeziku i dalje ima smisla, ali i da su na pomolu tektonske promene na domaćoj muzičkoj sceni.
Grupi se u međuvremenu pridružuje gitarista i tonac Dragan Novković, koji postaje značajno pojačanje Dalibora kad su koncerti u pitanju. Bend snima tri pesme u studiju Više elektrotehničke škole u Beogradu, koje objavljuju na kompilaciji "Zdravo, zdravo, zdravo" (Kultur Akt, 2008).

Album "Sredstva i veštine" snimljen je u studiju producentske kuće Digimedia u periodu od marta do jula 2008. godine i sadrži 14 numera. Producent izdanja je Boris Mladenović (Jarboli, Sila, Veliki Prezir, Dvojac bez kormilara).

MySpace

DOWNLOAD: Nežni Dalibor – Sredstva i veštine

6. 10. 2010.

Gregor S. - ST

Gregor S. je rock kvartet čije jezgro čine Gordan (vokal, gitara) i Vedran (gitara) iz Jastrebarskog, te bubnjar Matija iz Zagreba, sin čuvenog tromboniste Nikole Santra iz prve postave Haustora. Pre neke dve godine naknadno im se pridružio Vinko, basista

Muzički i stilski se kreću u širokom spektru od punka, new-wavea, popa, post-punka s primesama rocka i etna. Uglavnom, sjajan su band i imaju veliki kapital za daleko veći auditorijum. Gregor S. bez ikakve sumnje predstavljaju novu nadolazeću snagu hrvatskog modernog rocka.

01. Gregor S. - Bolje ne može [03:22]
02. Gregor S. - Crvi [03:31]
03. Gregor S. - Fantastik plastik [04:59]
04. Gregor S. - Pravo vrijeme, pravi tren [04:09]
05. Gregor S. - Radio [02:49]
06. Gregor S. - Samo bol kupujem [03:34]
07. Gregor S. - Uspavanka [04:59]
08. Gregor S. - Želim da me voliš [04:03]

MySpace

DOWNLOAD: Gregor S. - ST


Junk Messiah - The path of the snake

Relativno nov zagrebački punk rock bend Junk Messiah i njihov najnoviji album kao pravo osveženje na prilično učmaloj Ex-Yu sceni, pogotovo kada je u pitanju stara dobra rokačina, odnosno prljavi old school punk & rock'n'roll zvuk!

Bend je nastao posle raspada takođe sjajnog benda Vaseline Children. Momci su se ubrzo ponovo okupili i krenuli u malo drugačiju avanturu kada je svirka u pitanju, oslanjajući se više na stare garažne punk bendove i na klasike poput New York Dolls, ali i Black Flag recimo... Jednom rečju, sjajna mešavina svega najboljeg u punku i ogromna energija koju Junk Messiah emituju, za sve koji nisu zaboravili muziku na kojoj su odrasli...

Blog

DOWNLOAD: Junk Messiah - The path of the snake


Anal Mandica - Mjau mjau

Nakon nekoliko sezona diskografske apstinencije ovaj urnebesni sastav je objavio novi materijal "Mjau mjau", koji je već u startu pobrao sve same velike epitete tipa "Najbolji hrvatski album decenije"...

Band Anal Mandica nastao je 2004. godine u slavonskoj varošici Đakovo. Prvi album je sniman primitivnom metodom, s jednim mikrofonom, dok su bubnjevi programirani pomoću kompjuterskog programa. Na njemu su se nalazile 34 pesme. Uglavnom su to bile «parodije» na poznate hitove s domaće i strane (uglavnom rock i metal) scene, obrađene na jedinstven način, te doterane prilično bezobraznim tekstovima. Takav pristup izazvao je s jedne strane zgražavanje, a s druge gomilu pozitivnih komentara i pohvala.
Kako je broj novih pesama i zainteresovanost publike za takvu vrstu muzike naglo rastao, u leto 2005. godine članovi započinju sa snimanjem novog demoa. Ovog puta, pristup je bio mnogo ozbiljniji. Najbitnija razlika bila je u tome što su sve pesme autorske. Momci iz benda su se ovoga puta okomili na uniformisane omladinske subkulture kao što su hipici, metalci, rokeri, punkeri, te na njihove stavove o muzici, a i o životu uopšte. Naravno, vokabular je, iako znatno manje, još uvek vulgaran, ali ako ćemo iskreno, ne razlikuje se previše od svakodnevnog rečnika prosečnog teenagera. Nažalost, produkcija nije znatno poboljšana. Drugi album je bio pravi boom na underground sceni. Neke pesme poput "Ville Vallo" i "Sayana" postali su pravi hitovi u određenim krugovima.
Naporan rad, svirke po lokalnim ugostiteljskim objektima i stalni izlivi ideja rezultirali su snimanjem trećeg demo albuma početkom 2006. godine. Za razliku od prva dva, treći album je produkcijski doteraniji, a na njemu se nalazi 12 pesama koje su potencijalni kandidati da postanu veliki hitovi jednoga dana. Bend je tada snimio i Novi EP koji je sadržao remasterizovane snimke starijih pesama i ponešto novih radova.

MySpace

DOWNLOAD: Anal Mandica - Mjau mjau

Škabo – Muzika za demonstracije

Boško Ćirković a.k.a. Škabo, beogradski MC i član Beogradskog sindikata od njegovog osnivanja 1999. godine, objavljuje svoj četvrti solo album "Muzika za demonstracije" za izdavačku kuću Magmedia

Ukupno 15 pesama za ovo izdanje snimane su u dorćolskom B Studiju, a Škabo po prvi put tokom svoje dugogodišnje rap karijere potpisuje i finalni miks većeg dela albuma.
U snimanju albuma učestvovali su i producenti Timbe, Skubi i S Kicka, Borko iz THCF-a, Bvana i Delfagor te Nameless KX iz Toronta, Wu sa Kipra i Chistychov - jedan od MC-jeva sa slovačke hip hop scene.
Muzika Za Demonstracije (2:18)
Blagoslov (2:04)
100 (3:09)
Otudjenje (2:57)
Seti Se Devedesetih 2 (3:21)
Da Komšiji Crkne Krava (+ Delfagor) (3:21)
Domaćin (+ Bore THCF) (2:33)
92 (2:35)
Propaganda (+ Cistychov) (3:48)
Goreće (3:18)
Čistićete Ulice (+ Drakula) (3:10)
Sve Lepo (1:52)
Švabo i Brana - Zlatna (4:12)
Škabio vs Jon Lajoie - Normalac (3:30)
Nameless KX, Wu, Škabo - Come Get Me (4:11)

MySpace

DOWNLOAD: Škabo – Muzika za demonstracije

Punčke - Robot koji hekla

Nakon tri godine Punčke imaju svoj prvi službeni demo album "Robot koji hekla" s 8 autorskih stvari. Download albuma je besplatan!

Punčke su tročlani ženski bend koji je osnovan krajem 2007. godine. Bend je nekada brojao i 6 članica, no krajem 2009., vraćaju se tročlanom jezgru koji se sastoji od: Lucije (gitara / vokal), Ruby (bubnjevi) i Ive (bass gitara / vokal).
Muzika koju sviraju više nije "girlie punk rock" inspirisan Ramonesima, već nekakav alternativni/indie/post rock, a u opisu njihovog muzičkog izražaja publika najčešće navodi bendove kao što su Television, Strokes, Joy Division, Patti Smith, Siouxsie and the Banshees i mnoge druge. Punčke sviraju isključivo svoje autorske stvari, te su do sada snimile 2 demo materijala s kojih posebno treba istaći pesmu "Bez Potrebe" koja je zaživela kao neočekivani hit te je puštana u etrima radija diljem Hrvatske, ali i drugih zemalja, pa je tako puštena i u etru jednog španskog radija.
Kroz ove nepune tri godine postojanja, Punčke su odradile preko 50 koncerata diljem Hrvatske, ali i Slovenije i BiH. Iako su članice tek napunile osamnaest godina, mnogi im prognoziraju uspešnu karijeru.

MySpace

DOWNLOAD: Punčke - Robot koji hekla