28. 8. 2010.

Tanker - Sorrow drives the will EP

Nakon 2 godine postojanja Tankera izašao je CD "Sorrow Drives the Will". Odlična reakcija publike potvrdila je da urađen dobar posao sa 6 pesama koje su na disku

Ipak, detalj koji celoj priči daje extra dozu ozbiljnosti i stila je grafičko rešenje CD-a koje i pre nego čujete prve zvuke Tankera izleda profi.
Dejan Šijuk, grafički dizajner rođen u Sisku 1975. godine, danas nastanjen u Banjaluci je glavni i odgovorni za taj začin koji Tankeru daje upečatljiv imidž i dok je samo na polici u šopu, i pre otpakivanja. Dok je bend radio na muzici i mučio se sa frekvencijama, Dejan je paralelno radio design pažljivo osluškivajući želje benda. I uspeo je, kao da je prodirao u moždanu koru i izvlačio slike i pre nego što je iko uspeo izgovoriti šta bi želeo. Jednostavno je svo vreme bio korak ispred i nudio najbolja moguća rešenja. Tankeru duboko urezan u biografiju, Dejan Šijuk postaje jedan od onih koji su pomogli da se bend osnuje i živi.

MySpace

DOWNLOAD: Tanker - Sorrow drives the will EP

12. 8. 2010.

Rokenrolmater - Demo

Bend je nastao 2005. godine u septembru mesecu na ostrvu Braču u mestu Supetru. Nastao je od ostataka dvaju lokalnih alternativnih bendova koji su se spojili u jedan i prozvali se ROKENROLMATER što u bračkom slangu znači Rokenrol mama

Bend je četveročlan - i u njemu su Mario "Skendre" (gitara, pevanje i komponuje), Petar "Rasta" (bubnjevi i komponuje), Pjero "Pesha" (gitara,prateći vokal) i Marko Kušeta (bas). ROKENROLMATER je bend čiji se članovi pre ovog projekta već 7 godina bave muzikom i iskusni su u sviranju pred publikom, a svirali su uglavnom po lokalnim klubovima i dvoranama na alternativnim koncertima. Od nastanka benda snimili su jedan demo rad od 13 pesama koji traje približno 38 minuta, na kojem se nalaze njihovi već u ovim underground krugovima hitovi poput "Ja vrućina","Ona je slobodna","Ljeto se prodalo"... Njihova muzika je fuzija svih njihovih velikih uticaja i sopstvene kreativnosti. Sve pesme su kratke, neobične, na hrvatskom jeziku, zrače alternativnim i prašnjavim garage rockom. Demo je snimljen u njihovom improvizovanom kućnom studiju u roku od mesec dana.

MySpace

DOWNLOAD: Rokenrolmater - Demo


8. 8. 2010.

Razni izvođači - Vreme brutalnih dobronamernika (na poeziju Milana B. Popovića)

"Vreme brutalnih dobronamernika" je muzička CD kompilacija, na kojoj se nalazi 18 srpskih rock i metal sastava, koji su komponovali svoju autorsku muziku na stihove Milana B. Popovića

Pre nekoliko meseci zvanično je izašla kompilacija koju je novinar, publicista ali ipak prvenstveno pesnik Milan B. Popović dugo vremena pripremao sa nekim bendovima i pojedincima iz ovih krajeva. Kao što i stoji u samom opisu, radi se o muzici rađenoj na već gotove stihove iz njegovih do sada objavljenih zbirki pesama: "Molitva tetoviranog srca", "Vreme brutalnih dobronamernika" i "Oka da ne ispustim dah".
Učestvovala su neka (bar za ljubitelje srpske metal scene) znana lica, pod ovim ili onim imenom a poneku pesmu ste već možda i čuli dok je cela stvar bila u najavi. Milan ima već dugu istoriju izražavanja ljubavi i podrške domaćoj muzičkoj sceni kroz hiljade napisanih redova, objavljenih kako u elektronskim medijima, tako i u novinama i magazinima, tako da je ovakva muzička kombinacija, svojevrstan "Soundtrack" njegove poezije, bila i logičan korak i njegova velika želja. To što se pisalo na stihove, koji su suštinski samosvojne pesme, a ne klasični "lyrics" namenjeni da isprate muziku je svojevrstan izazov pa je i to dovelo do specifičnih, unikatnih rezultata.

DOWNLOAD: Vreme brutalnih dobronamernika

SITE Milana B. Popovića

16x8x23x - Kifle s džemom (video)



Legendarni singl sa albuma "Iz Principa!" (Metropolis records) 1995., plejbek snimljen iste godine u studiju RTV Kruševac... Hvala Pedi Nikoliću na iskopavanju... Pozdrav bratu Vuku!

7. 8. 2010.

Kevlar Bikini (Cro) - Damn Rocknrollaz they Shook My Booty... Again, demo 2010


A new Croatian Rock sensation!

Yeah, that is it that is what you are gonna listen to this summer, and if you`re lucky enough, bang your head to this autumn !! This is, as they call themselves - the new Croatian Metal `n` Roll sensation. And they are not that far from this definition. I am damn sure you`re gonna like this one; a great production (I followed here and there the production process through the vocalists Facebook profile) and great unique tracks! The ideal combination for this great band. Get it, fuckers!

PS: from their bio : Songs feature anger, love, joy, machines and Liv Tyler. And one song has the word butt in there.
Enough?

Band members:

Mario Berta - Guitars
Siniša Arlavi - Bass
Vedran Ernjakovic - Drums
Matija Auker - Vocals

Tracks:
01.Boomerang granades
02.Go slaves!
03.Kiss it like it`s skinny Liv Tyler
04.Suped up machine
05.Supersized butt cake
06.Urinea

DOWNOLAD: Kevlar Bikini (Cro) - Damn Rocknrollaz they Shook My Booty... Again

6. 8. 2010.

Le Svraka Bizarre - Rocker Spanijel (video)

Promo spot sa drugog albuma "Rusalje" grupe Le Svraka Bizarre. Bend je nastao 1995. godine u Kruševcu, a dve godine kasnije objavlje debi album "Planeta Somania - II svet"

5. 8. 2010.

Plastic Sunday - Human (2009)

Bend Plastic Sunday oformljen je u Nišu 2008-e godine i od samog početka bavi se autorskim radom

Muzički izraz ovog benda prostire se od garažnog roka, preko psihodelije, do alternativnog rokenrol zvuka. Ova grupa je inače snimila debi album "Human", koji je stilski drugačiji od onog čemu danas stremi Plastic Sunday. Na tom izdanju dominira post-rok zvuk.

1. View of a city trough the eyes of a voyer
2. Interlude ( Picture In your Mind )
3. Be here sometimes forever
4. Dedicated to Edie Sedgwick
5. Halutination of human
6. Straight in metropolis
7. My opinion
8. Wensday 02h 58min

MySpace

DOWNLOAD: Plastic Sunday - Human

Brkovi - PunkFolkWellness

Grupa Brkovi iz Zagreba postoji od 2004. godine. Zasićeni sotoniziranjem tzv. "narodne" muzike u medijima i uštogljenim podelama muzike na urbanu i neurbanu, petorica mladića punkerske provenijencije odlučuju da sviraju narodnjake na način na koji jedino znaju - žestoko i beskompromisno sa ciljem konačnog oslobođenja od vladajuće malograđanštine koja im pritišće grud

Album prvenac "Punkfolkwellness", sniman početkom 2009. godine, prvo je studijsko delo Brkova. Devet pesama govori o životu nakon raspada zadružne porodice, pod pritiskom metroseksualizma, političke korektnosti, tolerancije, kulture i uopšte civilizacije. Sniman u studiju Kramasonik, a miksovan i masterizovan u Novom Sadu, svetlo dana je ugledao u sopstvenoj produkciji i rasparčava se na koncertima Brkova za simboličnu novčanu naknadu, ponekad čak ni za to.

SITE

DOWNLOAD: Brkovi - PunkFolkWellness

Harp Explosion - In 5,4,3,2,1... (2010)

Harp Explosion je nastao pre godinu dana tačnije u juna 2009. Nakon godinu dana, u kućnoj radinosti završen je i prvi demo album sa 7 autorskih pesama koji je nazvan "In 5,4,3,2,1..."

DOWNLOAD: Harp Explosion - In 5,4,3,2,1... (2010)

Ali to nije sve.
Postoji još jedan audio snimak jedne polusatne svirke iz kluba Sax koji takođe možete skinuti. Snimak je lo-fi kvalitete snimljen digitalnim fotoaparatom a sadrži 6 pesama od kojih su 4 autorske i dve obrade.

DOWNLOAD: Harp Explosion - Bootleg explosion Vol.1

Na svojoj MySpace stranici Iggy je svoj zvuk okarakterisao kao Garage / Blues / Punk. U svakom slučaju usna harmonika se ističe ispred svega ostalog...

Autor je album ponudio besplatno.

1. 8. 2010.

Threesome - Threesome EP

Ovaj mladi i perspektivan sastav čine članovi koji nisu bez iskustva, pre svega Uroš Milkić koji je kroz bendove Euforija i Cut Self Not prošao faze od andergraunda do MTV-a, bubnjarka Jovana Petrović, aktivna i u sastavu Metak za zlikovca te na basu Petar Živić iz benda Spitliver donose jedan novi zvuk u vidu eksplozivnih instrumentala

Jasno su definisali kako žele da zvuči njihova muzika i za sada to rade veoma uspešno. Grupa ima objavljen EP album koji može besplatno da se preuzme na sajtu Supersizeshe, a u planu je i objavljivanje drugog. Kada su u pitanju planovi ovog benda, ono što je najaktuelnije jeste pobeda na festivalu Demofest u Banjaluci gde je ovaj trio odneo pobedu u konkurenciji od 370 mladih bendova iz regiona. Zahvaljujući ovoj pobedi grupa Threesome je kao nagradu dobila snimanje produkciju i izdavanje albuma kao i snimanje spota u produkciji MTV-a.

DOWNLOAD